انا من عشاق المطبخ وخصوصا المعجنات بفرح جداااااا لما تنجح معاى
وعلشان بحب اللت والعجن
عملت تورته الفراشه يا رب تعجبكم
فعلا لذيذ جدااااااااااااااااااااا
وشكلها رائع لو فى حفله او قدام ضيووفك
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-21ca624fb2](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-21ca624fb2.jpg)
المقادير
3 كوب دقيق
ربع كوب زيت
2 ملقه كبيره سكر
كوب ذبادى او لبن
1 ملعقه صغيره ملح
بيضه
ملعقه كبيره خميره فريش
ماء دافى للعجن
الحشو
خليط تونه(مايونيز+بصل اخضر+فلفل اخضر+عصير ليمون+ملح وفلفل اسود)
شاورما دجاج
خليط جبنه(فلادليفيا+جبن كاسات+ملعقتين مايونيز)
ومايونيز
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-3ddda12f5d](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-3ddda12f5d.jpg)
للتلميع
صفار بيضه +ملعقتين حليب ونقطه خل
الطريقه
نخلط الخميره مع السكر مع ملعقتين ماء دافىءونتركهم لكى يتفاعلو
نخلط باقى المواد مع بعضها ونضيف عليها الخميره
ونعجنها كوويس جدااا بتكون العجينه ناعمه ملساء
طريه غير صلبه سهله التشكيل
طبعا اهم شى نلتها كويس اقل شىء 10 دقائق
ونتركها تتخمر فى مكان دافى حتى تتضاعف حجمها
وبعدين نطلع منها الهواء ونعملها دائره
نبطن القالب بالزيت والدقيق
ونضع فيها العجينه
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-c5d0f640de](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-c5d0f640de.jpg)
ونتركها تتخمر حتى تتضاعف حجمها وندهنها بخليط التلميع
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-17c60d38d7](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-17c60d38d7.jpg)
ندخلها فرن ساخن على درجه حراره 180 حتى تحمر تماما
وللتاكد من النضج ندخل خله اسنان ولو طلعت نظيفه تكون استوت
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-ecd9c0a38a](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-ecd9c0a38a.jpg)
نتركها تبرد تمامااا ممكن نستعملها تانى يوم
ونقطعها 3 شرائح ونقسمها من المنتصف
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-f196fe1786](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-f196fe1786.jpg)
هعمل حشوتين مختلفتين حبيت يكون فى تغير متكونش كلها طعم واحد
وكمان بناتى بتحب التونه قوى
الاول بالشاورما
ندهن الشريحه بخلط الجبنه ثم نضع الشاورما
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-9340f6bf00](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-9340f6bf00.jpg)
وهكذا نخاص الثلاث طبقات
ودى حشوه التونه
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-05da535366](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-05da535366.jpg)
فى الاخر نغلفها كلها بخليط الجبنه
وحطيت على الجوانب فستق مالح ناعم
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-5f947e7ea8](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-5f947e7ea8.jpg)
واخليكم مع الشكل النهائى
اعتذار عن التزيين لان مش متفننه زيكم يا مبدعات الركن
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-f3c7798696](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-f3c7798696.jpg)
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-0bd282557c](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-0bd282557c.jpg)
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-a0bb18a585](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-a0bb18a585.jpg)
من الداخل الطعم خيااااال بجد
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-db57ddeb23](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-db57ddeb23.jpg)
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-f0cdabe53b](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-f0cdabe53b.jpg)
احب التعذيب اناااااااا
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-d3e52cee83](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-d3e52cee83.jpg)
![تورته الفراشه المالحه من عند مال بلصورررررر Mkani.com-21ca624fb2](https://2img.net/h/www.mkani.com/up//uploads/images/mkani.com-21ca624fb2.jpg)