البلد : الهواية : الجنس : mms : عدد المساهمات : 4000 خدمات المنتدى مشاركة الموضوع: مشاركة
موضوع: طريقة الخبز البلغاري الخميس أكتوبر 14, 2010 8:55 pm
المقادير:
1ونص كوب حليب سائل 2بيض 4كاسات دقيق ابيض يمكن اقل او اكثر بشوي حسب نوع الدقيق انا استخدمت الكويتي 1 ونص م ك خميرة فوريه ثلاثة ارباع فنجان القهوة سكر 1م ص ملح ثلث كوب زيت
الطريقة:
نخلط المقادير الجافة سوا
بعدين نظيف السوائل
نعجنها زيييييين حوالي 15 دقيقة وبعدين غطيها واتركيها تخمر ربع ساعة
على بال ما تخمر نجهز الحشوه زي ما في الصورة
بصل فلفل حار زيت لتقلية البصل 8حبات كيري نقطع البصل صغير والفلفل ونحط عليه قليل زيت ونقلبه على النار لين يشقر البصل
نحط الجبنه
نقلب شوي حتى يمتزجون وما تطول على النار فقط دقيقتين وهذا شكلها بعد ما استوت
نغطيها ونشيلها على جنب ونرجع للعجينة نقسمها زي الصوره
كل قسم نسوي منه 4 كور يعني تطلع عندنا 16 كوره ونغطيها علشان ما تنشف
نبدا نفرد الكورة الاولى
وندهن وجهها بزيت الزيتون
ونفرد الثانية ونحطها فوق الاولى وندهن وجهها بزيت الزيتون برضه والثالثه والرابعة نفس الطريقه بس الرابعة ما ندهنها وبتكون عندنا اربع طبقات نبدا نحشيها
ونلفها زي السويسرول
نقطعها زي الصورة
ونرصها في صينية مدهونة زيت ونمسح وجهها ببيض مخلوط معاه حليب سائل ونرش عليها السمسم وحبة البركة وتخلينها ترتاح 10 دقائق وهي مغطاه بنايلون
ندخلها الفرن وتترك من 25 الى30 دقيقة على نار وسط وهذا شكلها بعد ما خرجت من الفرن
حياكم الله تفضلوا
لا تنسوني من صالح دعائكم دمتم في حفظ الرحمن
نادره نانى نشيطه
البلد : الهواية : الجنس : عدد المساهمات : 48
موضوع: رد: طريقة الخبز البلغاري الخميس أكتوبر 14, 2010 9:07 pm
ماشاء الله جميلة جدا وبتشهى
بس انا زوجى ما بيحب البصل فى الطعام
وهذة تعتمد على البصل
مش ممكن حاجة تانية بديل البصل
وفى نفس الوقت ما تغير الطعم
وان شاء الله هجربها
تسلم الايادى
ام ليان .
البلد : الهواية : الجنس : mms : عدد المساهمات : 4000 خدمات المنتدى مشاركة الموضوع: مشاركة
موضوع: رد: طريقة الخبز البلغاري الخميس أكتوبر 14, 2010 9:34 pm
لا ممكن تلغين البصل من اساسة
وممكن تبدلية ببصل اخضر
الى هو كرفس
ونورتى حبيبتى
راجية المغفرة المديره التنفيذيه
البلد : الهواية : الجنس : mms : عدد المساهمات : 16271 خدمات المنتدى مشاركة الموضوع: مشاركة
موضوع: رد: طريقة الخبز البلغاري السبت أكتوبر 30, 2010 7:06 pm